Filippo De Laurentiis

Pullovers • Vesten • Polo's

In de vijftiger jaren voorzag Amedeo Ferrante het potentieel van wolgarenblends en startte een klein atelier in breisels in de Abruzzo. Rond het midden van de jaren 1960 verhuisde het gezin naar Pescara waar Gianfranco, zoon van Amedeo, een eigen lijn ontwikkelde voor het familiebedrijf.
De broers Amedeo en Emiliano zijn de derde generatie die nu aan het roer staat. Ze zijn opgegroeid met de liefde voor het ambacht en zijn voortdurend persoonlijk betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe collecties.
Hier ligt de oorsprong van Filippo De Laurentiis. Deze lijn luxe knitwear staat symbool voor de cultuur van de Italiaanse smaak en het gevoel voor schoonheid dat vanaf de jaren vijftig de wereld heeft gefascineerd en verlicht. De bijzondere retrobreisels in blends van merinowol en cashmere zijn uniek en in de zomer zijn polo's in 100% linnen synoniem voor stijlvol casual.

Pescara · Abruzzo

Pescara is de hoofdstad van de provincie Pescara in de regio Abruzzo. Oorspronkelijk was het een haven van stammen als de Vestini en de Marrucini die werd gebruikt voor de handel met het Verre Oosten. Tijdens het Romeinse Rijk was de naam van zowel de stad als de rivier Aternum. De verbindingen met Rome waren de Via Claudia Valeria en de Via Tiburtina. Aternum was een belangrijke haven voor de handel met de oostelijke provincies van het Romeinse Rijk.
In 1140 veroverde Roger van Sicilië de stad. De naam Piscaria (overvloedig met vis) wordt in deze periode voor het eerst genoemd. De stad zoals we hem nu kennen is pas ontstaan in 1927 toen de plaatsen Castellammare Adriatico en Pescara werden samengevoegd. In 1943 werd hier zwaar gebombardeerd waardoor Pescara verschilt van veel andere Italiaanse steden door het ontbreken van een “centro storico”.

 
Re-HasH
BSettecento
Gianetto Portofino
B700 Jeans
Borsalino
Camiceria Mazzarelli
Filippo De Laurentiis
Francesco Pieri
Germano
Gimo's
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Merola
Moreschi
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Sartoria Latorre
Volfagli Firenze