BSettecento

Chino's • Bermuda's

Dit atelier in Nola, een voorstad van Napels, maakt al meer dan 35 jaar jeans en chino's. De laatstgenoemde collectie, BSettecento, bestaat uit typisch Italiaanse chino's met een luxe driepuntsluiting in een slanke maar comfortabele pasvorm. De modellen, in uni maar zeker ook in dessins, worden alleen voor Italië zelf gemaakt en zijn daardoor wat spannender dan de doorsnee chino. Hierdoor heeft u misschien een andere maat dan gebruikelijk. Bij Sedotto is er inmiddels een groep liefhebbers die dit Napolitaanse vakmanschap in casuals erg waardeert.
Bsettecento is trots dat alles nog in eigen atelier plaatsvindt. Van materiaalonderzoek tot ontwerpstudie en van productie tot kwaliteitscontrole. Het resultaat is een chino voor de man die een Italiaanse sportieve stijl waardeert en graag stoere, elegante casuals draagt. Door het gebruik van stretch is het draagcomfort optimaal en staat niets een poging tot “Fare la bella figura Napoletana” nog in de weg.

Nola · Campania

Nola is een voorstad van Napels in de regio Campania. Het ligt op de vlakte tussen de Vesuvius en de Apennijnen. Het wordt traditioneel gezien als het bisdom dat het luiden van klokken bij de Christelijke godsdienst introduceerde.
Opgravingen in Nola-Croce del Papa leverden uitgebreid bewijs van een klein dorp dat hals over kop verlaten werd ten tijde van de Avellino Uitbarsting in de 17e eeuw voor Christus. Deze krachtige uitbarsting van de Vesuvius zorgde ervoor dat de bewoners een grote hoeveelheid aardewerk en andere voorwerpen achterlieten. De fundamenten van de gebouwen zijn ook bewaard gebleven in afdrukken onder de vulkanische modder die achterbleef na de uitbarsting.

 
Re-HasH
BSettecento
Gianetto Portofino
B700 Jeans
Borsalino
Camiceria Mazzarelli
Filippo De Laurentiis
Francesco Pieri
Germano
Gimo's
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Merola
Moreschi
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Sartoria Latorre
Volfagli Firenze