B700 Jeans

Jeans

Dit atelier in Nola, een voorstad van Napels, maakt al meer dan 35 jaar chino's en jeans. De laatstgenoemde, B700, bestaat uit luxe basics met een Italiaanse fit. De jeansmodellen worden voor Italië gemaakt en zijn wat slanker en korter. Ook de voetwijdte van de pijp is smaller.
Bsettecento is trots dat alles nog in eigen atelier plaatsvindt. Zowel materiaalresearch als ontwerpstudie, maar ook de productie en het controleproces. Het resultaat is een jeans voor de man die Italiaanse creativiteit en stijl waardeert, graag casual basics draagt, maar aandacht besteedt aan details. Er wordt altijd ECO katoen gebruikt en het draagcomfort is optimaal door een kleine hoeveelheid stretch.

Nola · Campania

Nola is een voorstad van Napels in de regio Campania. Het ligt op de vlakte tussen de Vesuvius en de Apennijnen. Traditioneel wordt het gezien als het bisdom dat het luiden van klokken bij de Christelijke godsdienst introduceerde. Opgravingen in Nola-Croce del Papa leverden uitgebreid bewijs van een klein dorp dat hals over kop verlaten werd ten tijde van de Avellino Uitbarsting in de 17e eeuw voor Christus. Deze krachtige uitbarsting van de Vesuvius zorgde er voor dat de bewoners een grote hoeveelheid aardewerk en andere voorwerpen achterlieten. De fundamenten van de gebouwen zijn bewaard gebleven in afdrukken onder de vulkanische modder die achterbleef na de uitbarsting.

 
Re-HasH
BSettecento
Gianetto Portofino
B700 Jeans
Borsalino
Camiceria Mazzarelli
Filippo De Laurentiis
Francesco Pieri
Germano
Gimo's
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Merola
Moreschi
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Sartoria Latorre
Volfagli Firenze