Gimo's

Jassen • Jacks

Gimo's startte in 1968 als een gespecialiseerd atelier in lederen jassen voor mannen en vrouwen. In San Martino di Lupari in de Veneto werkte oprichter Renzo Girardin direct vanaf het begin uitsluitend met luxe materialen en ambachtelijke productie. Deze werkwijze is Gimo's trouw gebleven met als gevolg dat traditioneel Italiaans vakmanschap wordt gecombineerd met de nieuwste innovatieve mogelijkheden.
Een team van specialisten coördineert een aantal kleine professionele ateliers, waardoor de kwaliteit van de vervaardiging van de collecties in elke fase maximaal wordt gewaarborgd. De ontwerpers van Gimo's werken regelmatig samen met externe stylisten en zorgen voor dynamische, veelzijdige collecties van seizoen tot seizoen.
In de afgelopen 45 jaar van haar bestaan volgde Gimo's altijd een eigen strategie waarbij men ambacht, hoogwaardig leer en bijzondere stoffen combineerde met actuele modellen en Italiaanse trends. Een selecte groep liefhebbers en een veeleisende klantenkring worden daardoor nog steeds aangenaam verrast wanneer een nieuwe stijl wordt gepresenteerd.

San Martino di Lupari · Veneto

San Martino di Lupari is een dorp in de Italiaanse provincie Padova in de regio Veneto. Het is een van de plaatsen waar tussen de 11e en 13e eeuw veel historische gebeurtenissen plaatsvonden met als hoofdrolspelers verschillende leden van de familie Ezzelini die veel bezit hadden in de gehele provincie.
Bezienswaardig zijn de Chiesa di San Martino en het Casa Canonica, gelegen op het kleine plein van het dorp. Beide werden in de eerste helft van de achttiende eeuw ontworpen door de Venetiaanse architect Giorgio Massari. De kerk wordt geflankeerd door een hoge klokkentoren van zeventiende eeuwse oorsprong (1603). De gevel is eenvoudig negentiende-eeuws en wordt bekroond door een sober fronton. Het interieur weerspiegelt de eenvoud van de gevel, maar van aanzienlijk historisch belang zijn de Latijnse inscripties geplaatst op de muren die getuigen van de oude geschiedenis van het gebouw. Het Casa Canonica heeft een elegante gevel die in structuur en delicate decoraties herinnert aan de traditionele Venetiaanse villa's.

 
Re-HasH
BSettecento
Gianetto Portofino
B700 Jeans
Borsalino
Camiceria Mazzarelli
Filippo De Laurentiis
Francesco Pieri
Germano
Gimo's
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Merola
Moreschi
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Sartoria Latorre
Volfagli Firenze