Moreschi

Schoenen • sneakers • slippers

Mario Moreschi startte in 1946 dit familiebedrijf in Vigevano in de provincie Pavia. Inmiddels heeft de derde generatie het stokje overgenomen en streven Mario, Stefano en Francesco met de onderneming naar dezelfde creativiteit en perfectie als hun grootvader.
Moreschi schoenen staan voor vakmanschap, elegantie en kwaliteit. Bij alles wat men hier doet proef je de emotie die hoort bij het vervaardigen van een product dat gebaseerd is op een combinatie van hooggekwalificeerd handwerk en waardevolle materialen. De creatie van een Moreschi schoen bestaat uit wel 250 tot 300 handmatige stappen. Een groot deel van de collectie bij Sedotto bestaat uit semi casual modellen zoals een double monk strap met vibramzool of een chelsea boot met profielzool. De koppeling tussen Italiaanse stijl en gewenst comfort komt hier uitstekend tot zijn recht.

 

 

Vigevano · Lombardia

De Italiaanse stad Vigevano ligt in de Noord-Italiaanse provincie Pavia in de regio Lombardia. De eerste verslagen over Vigevano dateren uit de 10e eeuw na Christus, toen het een favoriete residentie was van de Lombardische koning Arduin.
De monumenten rondom het prachtige Renaissance Piazza Ducale werden In de vijftiende eeuw gebouwd in opdracht van Ludovico il Moro. Begin 20e eeuw werd het plein verfraaid met geometrische mozaïeken. De twee belangrijkste gebouwen aan dit plein zijn de Duomo of Cattedrale di Sant'Ambrogio met zijn renaissancegevel, en de Torre del Bramante. De stad was al tijdens de Eerste Wereldoorlog bekend om de vele ambachtelijke schoenmakerijen en vanaf de vijftiger jaren werd Vigevano de "schoenhoofdstad" van Italië genoemd.

 
Re-HasH
BSettecento
Gianetto Portofino
B700 Jeans
Borsalino
Camiceria Mazzarelli
Filippo De Laurentiis
Francesco Pieri
Germano
Gimo's
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Merola
Moreschi
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Sartoria Latorre
Volfagli Firenze