Merola

Handschoenen

Merola is gevestigd in Rome, maar alle handschoenen worden volledig gemaakt in Napels. Elk stuk leer wordt met de hand gesneden en gestikt door de bekwame ambachtslieden van dit bijzondere familiebedrijf. Voor één paar handschoenen zijn zes vakmensen nodig om het leer te bewerken, te snijden en te stikken. Dit proces garandeert de kwalitet van een authentiek Merola ontwerp. Al vier generaties lang werkt de familie Merola aan de mooiste collecties leren handschoenen van Italië. Alberto Merola en zijn kinderen Stefano en Claudia hebben tegenwoordig de leiding en zijn een fervent voorstander van het echte 100% Made in Italy label. Hierdoor is er de garantie aan alle klanten dat men een kledingstuk of accessoire koopt dat het product is van ambachtelijk Italiaans vakmanschap.

Roma · Lazio

Roma is de hoofdstad van Italië en het bestuurlijk centrum van de regio Lazio. De stad heeft ongeveer 3 miljoen inwoners. Bezienswaardig zijn het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek, en de Trevifontein. In ruim 2700 jaar ontwikkelde de stad zich tot een van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. Sinds 1871 is het de hoofdstad van Italië. In de aparte staat Vaticaanstad, een enclave in de stad, zetelt de paus. Rome is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels en strekt zich uit tot aan de Tyrreense Zee.        
Een van de legenden over het ontstaan van de stad wordt beschreven in een teruggevonden fragment van de hand van Stesichorus van Himnera (638-555 v.Chr.). Dit beschrijft hoe een vrouw, Roma genaamd, met haar Trojaanse vloot en een groep metgezellen uit het door oorlog verscheurde Troje wegvlucht. Na omzwervingen bereiken zij een plek die zo aangenaam is, dat zij besluiten te blijven. Roma laat de schepen verbranden en de groep sticht een stad, die zij naar hun aanvoerster noemen. De Griekse schrijver en historicus Dionysius van Halicarnassus, die omstreeks de tweede helft van de 1ste eeuw v.Chr. leefde, schreef ook over deze historische vrouw maar noemde haar Rhome, hetgeen macht betekent.

 
Re-HasH
BSettecento
Gianetto Portofino
B700 Jeans
Borsalino
Camiceria Mazzarelli
Filippo De Laurentiis
Francesco Pieri
Germano
Gimo's
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Merola
Moreschi
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Sartoria Latorre
Volfagli Firenze