Marcoliani Milano

Paina di Giussano - Lombardia

In 1947 begon Giuseppe Gatti met het kweken van zijderupsen op zolder en verkocht de cocons aan de Brianza zijdefabrieken. Later koos hij voor een baan bij een atelier voor sokken, waar hij dit nieuwe ambacht leerde en zijn passie ontwikkelde voor schoonheid en perfectie. Enkele jaren later startte hij zijn eigen bedrijf: Calzificio Italiano.
Tegenwoordig is de bedrijfsvoering in handen van Erminia, Carlo en Paolo Gatti, de kinderen van Giuseppe. Zij zorgden in de jaren 80 voor groei en internationaal succes voor het merk Marcoliani Milano. De collectie wordt volledig in Italië gemaakt en getuigt van de uniciteit die ontstaat wanneer vakmanschap wordt gecombineerd met high-tech innovatie.

Combinazioni
Marcoliani Milano maakt unieke collecties. De sokken en kousen van deze Noord-Italiaanse familie zijn niet alleen origineel, maar ook verfijnd. In onze visie is het een onmisbaar ingrediënt bij het creëren van de onberispelijke, alledaagse elegantie die kenmerkend is voor de Italiaanse stijl. Onder pantalons adviseren wij kousen, onder jeans en chino's eventueel sokken.

 
Andrea Ventura
Cruciani
Dom Vetro
Germano
Gianetto Portofino
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Mazzarelli
Morgano
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Re-HasH
Tombolini