Mazzarelli

Castellana Grotte - Puglia

Bij dit kleinschalige bedrijf in Puglia staan handwerk, traditie en ervaring centraal. De familie Mazzarelli begon in 1960 in Castellana Grotte, in de Italiaanse provincie Bari, een ambachtelijk atelier voor maatoverhemden. Het bedrijf groeide en “het Mazzarelli shirt” ontwikkelde zich na een aantal jaren tot een metafoor voor klasse en stijl.
Bron van trots en eer was de vraag van paus Benedictus XVI in eigen persoon om 3 shirts voor hem te vervaardigen, volledig met de hand op maat gemaakt. Reeds drie generaties lang werkt de familie Mazzarelli gepassioneerd aan collecties dress en casual shirts met een persoonlijk elegant handschrift.
Het maatspecialisme van de camiceria is ambachtelijk en zeer verfijnd. 

De dress shirts van Mazzarelli zien we graag onder de kostuums en jasjes van Luigi Bianchi Mantova en Tombolini. Voor de casual collecties van de "Linea Blu" en "Greenhouse" worden de jeans van E.Marinella en de chino's van Germano als combinatie gewaardeerd. Een outfit met (licht)grijze jeans, wit Mazzarelli dress shirt en ontspannen blauw jasje is dit seizoen favoriet...

 
Andrea Ventura
Cruciani
Dom Vetro
Germano
Gianetto Portofino
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Mazzarelli
Morgano
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Re-HasH
Tombolini