Germano

Chino's • Pantalons • Bermuda's

De familie Germano startte dit bedrijf in 1952 in Salerno in de zuidelijke provincie Campania. Het kleermakersatelier richtte zich volledig op het ontwerpen en vervaardigen van pantalons. Door het succes en de daaropvolgende groei ontstond een bloeiend familiebedrijf in hoogwaardige confectie dat voornamelijk voor beroemde labels werkte. Uiteindelijk werd besloten een eigen lijn te ontwikkelen onder het label Germano.
De collectie is gebaseerd op een combinatie van ambachtelijke traditie en hoogwaardige innovatie die het zuidelijke gevoel voor elegantie uitstekend weerspiegelt.. De exclusief ontwikkelde patronen voor pantalons en chino's vormen de basis, samen met een grote diversiteit aan bijzondere en verfijnde stoffen van bekende wevers.

Salerno · Campania

Salerno is een havenstad in Campania en hoofdstad van de provincie Salerno. De stad is door de Romeinen gesticht en ligt ten zuiden van Napels. Het is de belangrijkste stad van de Amalfikust met o.a. de bekende steden Amalfi en Positano.
Van de 9e tot 11e eeuw was Salerno de hoofdstad van het zo goed als onafhankelijke vorstendom Salerno. Uit de middeleeuwen is veel bewaard gebleven. Er zijn veel kerken in diverse bouwstijlen te bewonderen waaronder de Duomo met voorhof. 

 

 
Re-HasH
BSettecento
Gianetto Portofino
B700 Jeans
Borsalino
Camiceria Mazzarelli
Filippo De Laurentiis
Francesco Pieri
Germano
Gimo's
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Merola
Moreschi
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Sartoria Latorre
Volfagli Firenze