Dom Vetro

Italia - Alpi Nord

Dom Vetro is een kleinschalige onderneming in ambachtelijk vervaardigde zonnebrillen. In een aantal kleine dorpen en steden in de Italiaanse Alpen vind men nog de "Maestri", ambachtslieden die het vak leerden van generatie op generatie. Hier wordt traditie gecombineerd met doordacht Italiaans design, waardoor een stijlvolle en verfijnde signatuur ontstaat. Het streven naar de perfecte afmetingen en verhoudingen voor ieder model benadrukt de waarde die men hecht aan het ergonomische aspect. Voor de brillen van Dom Vetro is gepolariseerd kristal de basis voor optische helderheid en visuele scherpte.
De frames worden gemaakt van Italiaans acetaat; een plantaardig materiaal en een uitstekend alternatief voor op aardolie gebaseerde kunststoffen.

Combinazioni
Goed gekozen accessoires zijn details die een outfit en persoonlijke stijl accentueren. De juiste zonnebril is voor de stijlbewuste man net zo belangrijk als zijn haardracht of baard en bepaalt in hoge mate de eerste indruk. Monturen van Dom Vetro ogen Italiaans elegant en kijken voortreffelijk. We stylen ze graag bij een jas van Herno of een linnen shirt van Mazzarelli.

 
Andrea Ventura
Cruciani
Dom Vetro
Germano
Gianetto Portofino
Herno
Luigi Bianchi Mantova
Marcoliani Milano
Mazzarelli
Morgano
Paolo Albizzati
Paolo Vitale
Re-HasH
Tombolini